Aktuell information

180506 Juni, lite information

Vattna med förnuft

På kommunens webbsida skriver de att man ska använda vattnet klokt, dvs inte slösa i onödan. Rekommendationen är att vattnat på kvällen, och då inte gräsmattorna. 

Det är eldningsförbud i Stockholms län

Länsstyrelsens webbsida skriver de att det är eldningsförbud i hela Stockholms län. Det är viktigt att vi respekterar förbudet, då en brand kan få förödande konsekvenser. Förbudet gäller såklart även på odlingsområdet, där det endast är tillåtet att grilla på den anlagda grillplatsen närmast redskapsboden. Självklart har man vatten tillhands att släcka med när man grillat klart.

Gräsklippartips

Hur man använder bensingräsklipparen som har elstart kan man se på denna film. Det kan komma att göra fler filmer på andra redskap/maskiner.

 

180221 Snart dags för årsmöte:

När:Måndag 19/3 kl 19:00

Var: Stimmets skola,matsalen

Förtäring: Ja,smörgåstårta och kaffe.

Vi har skickat ut kallelse,verksamhetsberättelse, ekonomisk redogörelse och budgetplan samt gräsklippningsplan via mail och brev.Anmälan till årsmötet och motioner skickas till [javascript protected email address]    senast 12/3.

180215  Om du är intresserad av att hyra en lott går det bra att göra en intresseanmälan via mail till [javascript protected email address] eller skicka sms till Ulla Flygare Tel 073-5121744 med uppgift om namn, adress, telefonnummer och mailadress. Kostnaden för att hyra en lott är nu 600:- per år för en lott på 50 m2. Medlemsavgift på 100:- per år tillkommer. Just nu har vi ingen kö och det kan finnas chans att odlingslott(er) blir lediga. 

 

Aktuell info 170408

Tisdag 11/4 är det planerat att vattnet ska sättas på.

170324 Aktuell information 

Årsmötet valde en ny styrelse. Raija Saar valdes till ordförande, Bengt Olsson till kassör. Ledamöter är Anders Andersson, Virpi Luoma och Ulla Flygare. Suppleanter är Linda Hörner och Marianne Larsson.

Välkomna på vårstädning på Fnysken!

När: Sönd 23/4 kl 11:00

Föreningen bjuder på korv med bröd, dryck, kaffe och kaka.

Vi kommer att presentera en ny plan för säsongens gräsklippning som vi har gemensamt ansvar för.

Välkomna! 

 

Årsmöte i Fnyskens odlarförening:

När: 170316 kl 19:00

Var: Kvarnhjulet, hus B

Anmälan till Virpi Luoma tel 0708-708110 eller via e-post till fnyskensodlarforening@gmail.com

senast 9/3.

Kallelse med dagordning har skickats till medlemmarna.

 

Information från Styrelsen 161028

Medlemmar har alldeles nyligen och tidigare under odlingssäsongen  blivit bestulna på redskap och tillbehör. Beklagligt att detta sker. Vi kan bara uppmana alla att låsa in redskap eller ta hem för vinterförvaring.

Det kan vara svårt att hitta funktionsduglig vattennyckel till vattenledningen i handeln. Kent Fahlén på lott nr 24 och 25 har tillverkat en egen variant av vattennyckel som finns att köpa.

Fnysken på facebook

Visste ni att vi har en Facebook-sida för våra medlemmar? 

Den heter ”Fnyskens Odlarförenings medlemmar” och är en sluten grupp.  

Här kan du lägga upp bilder från din odlingslott, ställa frågor som rör odling och dela med dig av dina bästa odlingstips. Det går också bra att byta växter med varann mm. mm.

Synpunkter och klagomål gör sig sällan bra i text så de försöker vi undvika på vår facebooksida. Bättre är oftast att träffas och prata med varandra eller vända sig till styrelsen. 

Du når sidan via följande länk: https://www.facebook.com/groups/1020762354664076 eller gå in på Facebook och sök groups/1020762354664076.  

Förutsättningen är förstås att du är med i Facebook. När vi blir fler medlemmar kan man söka direkt på sidans namn. Så skynda att anmäla er.

 Ps. Vi finns även på Instagram; #fnyskensodlarförening och du som medlem är välkommen att lägga in bilder där.

Är du intresserad av att hyra en lott?

Kontakta oss på mail adress; [javascript protected email address] Lediga lotter är rödmarkerade i lottkartan som du finner under fliken odlingslotter.

 

 

Vid inbetalningar

Vårt Plusgironummer: 87 90 33-9

 

6 jun 2018

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)